måndag 24 mars 2008

Klart och kallt



Påskhelgen i Katterjåkk / Riksgränsen kan sammanfattas med två ord. Klar och kall!

När vi kom fram på torsdagkväll var det 13 grader varmt, eller kallt om man så vill, i husvagnen. Därför blev nattklädseln ganska omfattande, mössa och långkalsonger på. Föräldrar, hund och barn fick samsas i en 120cm husvagnssäng med filtar och sovsäckar. Vaknade åtskilliga gånger under natten för att dra i sovsäcken, dra i barnets mössa och känna efter exakt hur kall näsan var.

Värmen tilltog dock och var närmare +25 på långfredagens morgon när solen låg på. Kuvöskänsla.


Dagarna har inneburit skidåkning med pulka bakom. Apelsinätning, kaffe i termos, smörgåsfika. Jonas fick en dag i backen med högfartscruising på sina gamla Trippel X. Han var inte helt nöjd. Förra årets påsk och de snömängderna kändes långt borta på ett snöfattigt hårt berg. Platturerna var däremot vackra och fina.

Kvällarna har varit lugna och 6 av de 10 starkölen som åkte upp till fjälls fick snällt följa med hem igen.

  • Långfredagen åt vi middag med Malin och familj i nybyggda stugan (tack för lån av husvagnen!)
  • Påskafton slog vi på stort och åt Barburgare/Ceasarsallad på Grönan och sedan blev det kaffe och glass med Elin i hus 3. Vi hann se fackelslalom i Branten innan vi åkte hem och la oss igen.
  • Påskdagen blev det Chili i husvagnen, läsa bok, kaffe och tidig nattning.

Det kändes lite konstigt att inte längre vara delaktig i livet som pågår i Gränsen. En viss saknad. Men å andra sidan skönt att kunna äga alla hyllor i kylskåp och skafferi, inte behöva börja middagen med att diska efter någon annan, slippa kladdiga fingeravtryck på "rena" glas från skåpet...

Saknade våra påsk-med-fiarare, Gustafssons i Piteå! Nästa år, då tar vi igen det!

3 kommentarer:

Emma sa...

låter som att ni har haft en bra å skön helg men dock kall. men vem är rädd för lite bit i näsan :)
här så har de oxå varit lite bit i näsan å fantastiskt mycket folk i byn, 25 av 30 000 bäddar är tydligen bokade denna vecka, så de är trångt i backen när man försöker lära britterna vi har här i veckan att åka sitski. blir trött när jag tänker på de. i dag har vi -15 å mulet. tur att man har pjuxvärmare annars så hade man ju inte haft några tår kvar :)

Anonym sa...

Hoff, jobbigt. Liftköer och trångt i backen, suck...
I Gränsen var det som vanligt, Jonas fick backflash "Mek kom, Vinkel står, Mek kom, Nordahls står" i vanlig påskstil så stod Vinkel, Nordahls och Katterjåkk samtidigt! I skimastern var redan 2 stenar framme och infarten till den var knappt en pistmaskinsbredd.

Emma sa...

UNDERBART! lite glad att jag inte är där, vi verkar ha mer snö här än snösäkra gränsen!