måndag 26 januari 2009

Tygisar + dagis

Håller på att fundera på hur vi ska få dagispersonal att använda tyblöjor till Eli på dagis. Nog för att det är länge kvar till dagisdags, men ändå... Har läst lite skräckhistorier om hur tygis-föräldrar blivit hånade på dagis och tvärnekade även om det finns tygisar som är exakt lika enkla som engångsblöjor. Med kardborre och allt, bara att slänga i en tvättsäck istället för i soporna efteråt.  Inge svårt alls. 

Sen funderar jag också. Ska man peta in henne på dagis alls till hösten, det är ju bara 15h i veckan det gäller, men kan hon inte lika gärna vara hemma de 15 timmarna med mig och bäbisen? Kommer det kännas skönt att hon är borta de 15 timmarna, får man ens tänka på att det är skönt att hon är borta?! Min kollega var hemma med twins och nyfödd ända tills twinsen var 4 och minstingen var 2, då åkte alla in på dagis samtidigt. 

Får tänka lite till där... 

1 kommentar:

Anonym sa...

det borde inte vara nåt problem med blöjorna, ni får väl ändå tvätta dom själva, eller? Ang 15 timmars eller inte- jag tyckte att det var skönt med dom där timmarna för mig och molly. Hon behövde kompisar och jag behövde lite vilotid. förr var ju alla hemma när dom fick tvåan och trean, men då hade dom ju varandra att leka med. och det är SKÖNT att få egentid med bebisen. Åtminstone när dom är pluttar, då kan man göra nästan vad som hellst. Nuförtiden är majken bara sur när Molly är på dagis. Hon vill också följa med :)