söndag 14 september 2008

Pitebesök

Förutom att denna helg blir ihågkommen för att jag tog mig ut i löparspåret så har vi haft besök av Gustafssons och Lidströms från Piteå. Inklusive barn och hundar.

Fredagkväll åt vi middag med G's i väntan på att L's skulle anlända senare.
Lördagen packade vi ner utrustning för en mindre expedition och begav oss till slalombacken. Där besteg vi det höga berget Loussavaara, enligt Molly det näst roligaste hon gjort i hela sitt liv, näst att plocka blåbär! Det blev grillning, kaffe, bullar och sollapande. Ja, man kunde fatkiskt stundtals sitta barärmad och njuta av varm höstsol.
Eftermiddagen blev en avrökning i bastun, sedan middag och en vända 'Ticket to ride' som jag och Jonas kammade hem (så klart)

Idag åkte männen på ett studiebesök till LKAB och kvinnor, barn och hundar lekte i lekparken och diskuterade kvinnliga ämnen. Allt enligt klassiskt könsrollsmönster.

Eli har facinerats av de stora flickornas lekar men också av nästan jämnåriga "Mike". Småttingarna sitter på golvet och har varsin leksak, tittar plötsligt upp och möter den andras blick, säger 'Gäh-ba-dä-dähh' och byter saker med varandra. Bäbiskomunikation på hög nivå!

När Pite-packet packat sig hemåt tog vi alla tre en stödvila, sedan vidtog söndagskvällslugnet.

Inga kommentarer: