söndag 7 september 2008

Biskvi part II

Fortsättningen på biskvi baket gick inte bra.

Smörkrämen som ska gömmas under chokladöverdraget liknade mer smörsoppa. Vi ställde in den i kylen igår kväll i hopp om att den skulle ta ihop sig, stelna och bli en bredbar kräm. I morse när jag tittade till krämen hade smöret skiljt sig från sockerlagen och låg som en grynig gröt som flöt uppe på lagen. Nyss åkte den i soporna och vi får börja om med del 2 igen.

Någon som har ett bra recept på smörkräm till biskvier?

Gårkvällen blev istället Irish coffee och somna på soffan strax efter nio. Hör och häpna, Jonas somnade före mig! Jag vaknade till för att borsta tänderna vid 23.30 och såg slutet på Babas bilar som är filmad i Kiruna.

Det underbara barnet har sovit från kl.19 till kl.06.35 utan uppehåll inatt! Vilken milstolpe! Nu är det bara fara att man förväntar sig att det ska fortsätta på samma sätt hädanefter och man blir besviken när det blir bakslag vilket det definitivt kommer att bli.

3 kommentarer:

Lisette sa...

Attans oxå! Jag som hade hoppats på bild på de stora biskvierna. Lät som fika i min smak annars! ;-)

Susanne Snäll sa...

Jag tror att Malin i Backen brukar baka finfina biskvier. Det var i och för sig på den tiden hon var hemma ibland. Nu tror jag att bakningen får stå tillbaka lite för allt resande. Men det är värt ett försök att fråga om råd med krämen.

Anja och Jonas sa...

Mandelbottnarna ligger i en burk utan vare sig smörkräm eller choklad. Tappade lixom sugen.... på att baka färdigt i alla fall, fortfarande sugen på att äta dom!