torsdag 3 januari 2008

Knöligt

Blodsugaren i magen har förvandlats till en knöl.

Den bökar och stökar och knölar runt så magen ser helt oformlig och deformerad ut. Jag tänker på naturfilmer med krokodilungar som försöker ta sig ut ur sina mjuka ägg där äggskalet inte ger med sig utan bara buktar ut åt alla håll tills lill-krokodilen lyckas bita hål i skalet med sin speciella tand gjord för ändamålet.

Jonas säger att han inte är nervös för förlossningen. Det är ju bra! Han kanske distraherar eventuell nervositet med att nätshoppa med stor entusiasm till knölen. Jag tror han i hemlighet hoppas på en tjej för han tittar nästan uteslutande på klänningar (bl.a. en orange med en skoter på!) Har aldrig sett honom så intresserad av kläder som igår när han surfade runt på diverse sidor med designade barnkläder! Roligt och gulligt.

Jag har packat lite i väskan med stort V igår, tagit upp bilbarnstolen från källaren, övat på att sätta ihop och ta isär vagnen, Jonas har diskat nappflaskor och bitringar, barnkläder är tvättade och vikta i lådan.

Gud vad vi är uppe i det här bäbisstöket, det känns skumt och lite dumt! Vad gjorde vi innan... är det så alla småbarnsföräldrar undrar i efterhand?!

Inga kommentarer: