lördag 5 januari 2008

Framtid

Idag satte vi oss i bilen och åkte till Nikkaloukta. Det är bara 66km enkel väg så det var en lagom dagsutflykt. Fika ryggsäcken packades med nyponsoppa och lussebulle-längd från frysen.

I bilen pratade vi om framtiden och var vi ska bo och leva. Fast det tog nästan 1 timme att köra till Nikka och lika länge hem så kom vi inte fram till något konkret.

Bara att det blir dyrt att fixa till Låssbäcken för att kunna bo där permanent och om vi bor i Piteå är det ju där vi vill bo. Jonas vill röja skog och jag vill plocka svamp. Jonas vill jaga bakom knuten och jag vill ha en nordsvensk i stallet att rida barbacka på.

Om vi bor i Kiruna vill vi kunna åka upp till fjällen och vara någonstans, men var?! Det är ju svindyrt med både stuga och husvagnsplats och då måste vi ju köpa husvagn också. Ska vi byta till en större lägenhet som vi ska titta på imorgon eller ska vi byta till mina föräldrars hus?

I Nikkaloukta var det nästan blå himmel men molnen låg i horisonten så man såg inte så långt in mot Kebnekaisemassivet. Fikat intogs i bilen på hemvägen för det stormade ordentligt ute.

En sak vi i alla fall bestämde oss för var att vi ska boka en helg i Kebne i vår. Alla nära och kära som vill får följa med. Man behöver inte hasa de 2milen dit på skidor, det finns skotertransport och även helikopter. Fast väl framme vid fjällstation tycker jag man ska hasa sig upp på toppen om man inte varit där, man ser en 10-del av Sverige vid klart väder och det är ju fantastiskt!

4 kommentarer:

Emma sa...

Oj oj, stora beslut att fatta. hur ska de gå i kero/tjärnlunds fortsatta framtids klurningar.
har suttit inne nästan hela dagen, blåser ju bort när man går ut. i morn är sista lediga dagen. de går så fort!

Mari sa...

Om bilderna här på sidan: fin nyårsbild, men jag saknar den förra med titeln "Blivande föräldrar". Magbilden är väldigt smickrande, jag har nog några sådana i gömmorna - alltid fotade söndagkväll, den stunden man är som fulast på av veckans alla stunder ... din mage kändes dock mindre i verkligheten. Men som man brukar säga, kameran lägger på 5 kilo ; )
Och så smutsnisse då. Vi befarar att det är så Siri kommer att se ut efter en dag på ur&skur-dagis.

Och allvarligt. Påsk? Kanske lite svårt att planera för er nu, men ha oss/hitta på något i åtanke.

Malin&Johan sa...

Oj oj, nu är det inte länge kvar. Vi ska åka upp till Katterjåkk över helgen och bygga på stugan. Äntligen får vi göra det! Kanske vi få komma förbi och se på magen?!

Nu har jag också en blogg! Inte så många som vet ännu, men det blir fler och fler... http://malinibacken.blogspot.com/

Ha det fint så länge!

Anja och Jonas sa...

Emma: Tja, den som lever får se hur det går med våra funderingar...

Mari: Jag la in en annan bild från en annan fest med chartertema på de blivande föräldrarna. Lägg märke till matchande batikskjortorna från Gambia-1972

Malin: byggare-bob, är det så man kan kalla dig nu?! Kom gärna förbi! Vi är då hemma, eller så kanske vi ska upp till Gränsen och kolla läget då kommer vi förbi bygget och inspekterar! Vi hörs hur som helst i helgen!