måndag 15 oktober 2007

Stughelg

Har tillbringat helgen i stugan (som tack och lov nästan saknar täckning med omvärlden) så därför ingen uppdatering om händelser i livet på ett tag.
Det var med andra ord Kiruna - Låssbäcken Tur och Retur från torsdag till söndag.


Helgen innehöll inga måsten för en gångs skull, ingen ved som var tvungen att tas omhand, ingen husknut som måste målas innan vintern, enda måstet- men också viljan -var som vanligt att hinna träffa alla Pite släkt-och-vänner.
Det blir ju inte Pite mer än högst en gång i månaden och man vill ju, meeen det blir ett himla körande fram och tillbaka när man helst av allt bara vill gå runt i långkallingar på gården och dricka kaffe och elda hela dagen...

Jag tror jag tänker utnyttja situationen när "Ploppen" (Jonas nya namn på bäbis) kommer och säga att vi inte tänker lämna stugan utan alla som vill träffa oss får komma ut till skogen!


I vilket fall så gjorde vi bort alla trista affärsärenden på fredagen. På kvällen kom M&M ut och premiärbadade i bastun, pappan kom på lördagen och rökte röding och eldade ris, mamman med följe kom på lunch på lördag. Där i mellan hann vi även på 29-årskalas med mycket god mat och även en kulinarisk 3-rätters viltmiddag hos Janne (som påstod att han inte var någon kock, ja just... egenhändigt grava röding, skjuta och steka ripa med rödvinssås och glass med hjortron och vildhallon kunde han då fixa!)

Igår em sladdade vi hemåt med sommardäck vilket gick ganska bra ändå till Jokkmokk där dimman låg tätare än tätast! Vi hittade dock fram till Gällivare där vi fick middag hos Sara och Tobbe innan vi allt för sent, som vanligt, hoppade i bilen igen för att åka hem. Landade väl i sängen kl.23,30 och så kändes det som man just lagt sig när klockan ringde i morse....


Slutsats: Trötta, mätta, nöjda och längtar redan tillbaka!

Inga kommentarer: