söndag 31 januari 2010

Dundret

Helgen var i Gällivare.
Jag fick göra nypremiär på telisskidorna på ett kallt men fint Dundret! Pjäxorna bar spår efter lera från maj-07, så det var ett tag sedan det åktes utför senast. Fina pister och 2-3dm puder i skogen, kanonfint. Resultatet blev brännande lår och ont i rumpan, många stopp sista åket innan jag tog mig ner. Det gav mersmak, nu ska det åkas mer i vår!

Kvällen blev bastu och hemlagade burgare, sedan semlor kaffe och trötta småbarnsföräldrar som gäspade ikapp redan vid 22.

Gött, skönt, härligt. Mer sånt här tack!

onsdag 27 januari 2010

Äckelvarning

När jag bytte blöja på det lilla barnet visste jag inte längre om det var bajs eller blodpudding det var i blöjan, i ansiktet, över hela barnet, på köksgolvet, i barnstolen, på tallriken.

Jag hoppas det var det sistnämnda.
(Herregud, jag råkade skrivadet förstnämnda först och DET hoppas jag verkligen INTE att det var!)

Apropå det förstnämnda hade det stora barnet igår under eftermiddagsvilan gjort nr 2, tagit av sig blöjan, studerat innehållet noga, testat konsistensen på magen och på sängen. De bruna spjälorna var insmorda med något annat som var brunt och illaluktande. Som tur var återfanns inte samma klet i sängkläderna.
Det blev en dusch för barnet, en sanering av sängen och vädring av sovrummet.

Så är den glamorösa vardagen i småbarnshemmet!

tisdag 26 januari 2010

Stormvarning

Jaha, då var vi där igen, märktes redan igår kväll, första känningarna av kyla i hemmet.
Nu stormar det för fullt ute, viner i fläkten och tjuter i träden på andra sidan fönstret. Björkarna böjer sig och knackar på med sina kala grenar och piskar varandra.

Imorgon är det kallt här inne. Får se om vi hamnar under rekordet, 17,5 grader.

Far jag kan inte få upp min kokosnöt

Hur öppnar man en kokosnöt?

Hur öppnar DU din kokosnöt?

Berätta med en kommentar så ska jag återkomma och berätta hur jag öppnade min.
(Går till köket med bestämda steg...)

måndag 25 januari 2010

Nya känslor

Fick prova på nyheter idag, trevliga sådana:
  • En sambo som kom HEM efter jobbet. Tyvärr fick vi inte äta middag tillsammans eftersom vi avlöste varandra i dörren och jag stack och tränade.
  • Träningsvärk från gårdagens yoga, det var inte igår kroppen kändes använd och musklerna ömmade. Gillar skarpt yoga-dvd jag beställde, smidigt att kunna träna hemma.
  • Puls som dunkade i bröstet av ansträngning
  • Skidåkning på ny- och välpreparerade spår. Har alltid åkt med hund och då varit förpassasd till söndertrampade hundspåret. Nu hade jag access till de fina nysladdade spåret, lyx!
Förvånas dock hur folk tycker det är OK att promenera i skidspåret?! Det klassiska spåret klarar sig oftast för det ser ju ut som ett skidspår. Går man men i det så går man och trampar ner mittsträngen och liksom halkar ner i själva spåren och förstör det totalt.
Det preparerade skejtspåret verkar däremot fritt fram att gå i, det är platt, brett, slätt och är ju praktiskt taget som gjort för promenader, som en lite snöigare gångbana i skogen med belysning! Så himla mycket mysigare att promenera där än på befintliga riktiga gångbanor. Skejtspåret är lika mycket skidspår som det klassiska och prepareras INTE för en trevlig skogspromenad med stavar! Går man där är man i vägen för skidåkare, spåret blir gropigt och klimpigt och förstört. Dessutom lyckas man irritera alla skidåkare till vansinne!
Önskar det fanns en motsvarande promenadförbudsskylt i skidspåret som det finns hund- eller skoterförbud!

Det blev i alla fall 7km åkning, skön dusch och mat på tallriken när jag kom hem. Känner mig som ny nu, men trött (0ch småirriterad över flanörer på fel plats)

fredag 22 januari 2010

Eli Citat

Eli sitter i läragåvagnen och Mattis balanserar på svajjiga ben och håller isamma vagn.
-Mattis köra Eli, säger Eli
-Guääää, säger Mattis och svajjar till
-Mattis köra Eli! upprepar hon.
Mattis glor och koncentrerar sig
-Mattis sitter fast! säger Eli mycket besviket.

Vi ska och äta våfflor och blir ombedda att ta med grädde. Åker på Trädgårdskonka och Jonas springer in, handlar och kutar ut igen, men blir stoppad av kassörskan innan dörren eftersom han betalade, men lämnade grädden på varubandet. Jag och Eli sitter på första parkett och ser allt detta och jag berättar åt Eli vad som händer. När Jonas kommer in i bilen igen säger Eli:
Pappa gå och handla, glömde grädden!
Pappa glömde grädden hängde med hela veckan.

måndag 18 januari 2010

kyligt

Den här lägenheten suger!

Dyr, svinkall, för liten.

Just nu är det det svinkalla som suger mest! Det blåser mindre storm ute och rakt igenom huset. Mattis får gåshud när jag byter blöja på honom i toaletten, Elis fötter är som isbitar trots ullsockar och mockasiner. Jag går med ylletröja och tjocksockar i tofflorna som också är kalla och stela.

Blä, jag vill flytta! NU!

söndag 17 januari 2010

Avatariserade

Nu har vi sett Avatar.
Jag flyttar när som helst till planeten Pandora. Jag kan bli blå, ha gula ögon, platt näsa och vara 3m lång bara jag får bo där.

Trots att filmen visades i lilla salongen med pinnstolssitsar och vi hade sämstplatserna näst längst fram längst ut på kanten, så rusade de 2,5 timmarna fram. Man ville inte riktigt att filmen skulle sluta, bara dröja sig kvar i drömvärlden.

När vi kom hem hade Eli inte somnat, hon somnade för 30minuter sedan. Sömntjorv, suck, ska det böjras?!

Jonas åker till Gällivare i morgon, förhoppningsvis sista veckan, sedan jobbar han här.

lördag 16 januari 2010

Löp

Nu har jag beställt en SwitchEasy till min Nike+, hållaren som gör att lilla manicken ska fungera, förhoppningsvis! Var också in på Intersport och kollade på Nikes löparskor som är förberedda för Nike+, man lägger den under sulan i ena skon. Tror jag ska ställa mig på deras löpband v.7 när de börjar få in mer löparskor och testa ett par eller två. Minns inte när jag köpte skor sist och minns jag rätt fick jag blånagel av mina gamla.

Hade tänkt åka skidor på morgnarna nu när Jonas är hemma, men trots vackert solsken så står jag över, tempen visar -20 här hos oss och då är det säkerligen 2-3 grader kallare längst ute på skidspårsmyren.

Vi går på våffelmellanmål i em och sedan 10-årskalas istället!

torsdag 14 januari 2010

Bradag

En ren och skär bradag idag!

Bra shopping:
  • Fyndat en Polarn overall på RK
  • Köpt vallatejp
  • Några gåvor till mamma som blev glad
  • En rea tisha till mig

Bra träning:

  • Promenad upp på stan och hem i solen.
  • Yoga på kvällen, äntligen kom dvdn som jag väntat otåligt på i 3 dagar!
  • Hittat en hållare till min Nike+ som jag hoppas ska göra att den funkar.

Bra mat:

  • Smoothiefrukost med gojibär
  • Bjudmat, alltid bramat, hela resterande dagen.
  • Ny favorit, macka med smör, tahini och lite salt. Anar ett nytt kvällsbegär.
  • Årets första semla!

Några bra samtal som avslut.

Nu spikmatta och sova. Känner mig mycket nöjd med livet.

Enda minuset idag, Jonas kommer hem imorgon.

onsdag 13 januari 2010

Nytt face

Eftersom jag inte är någon hejjare, inte ens kan stava till bokstaven h i ordet hejjare, på bildbehandlingsprogram gör jag helt enkelt bara en ny mall. Klick klick, förhandsgranska, ser ok ut - nytt i alla fall, schyssta färger, spara ändringar, klart.
Nytt face på bloggen. Någon gång ska jag lära mig, men inte nu!

Surar

Surar över att de två yogadvd jag har beställt inte har kommit ännu. Såg fram emot att få yoga ikväll när barnen somnat. Men inte, tar en smoothie istället.

Surar också över att julklappen Nike+ sensorn inte funkar riktigt så bra. Vill inte kalibreras och idag ville den inte ens bli lokaliserad av Iphonen. Baahhh! Måste visst gå och shoppa ett par Nikedojjor med plats för sensorn, dom har tänkt ut det där fint, funkar sämre eller inte alls utan Nikeskor. Jag kanske tom måste ha Nikes löpartajts och linne?! Undrar om Apple får provision på alla skor som säljs också?

Surar inte över så mycket annat just nu. Livet känns ganska bra! Solen och ljuset är tillbaka, jag har inte svininfluensa, Jonas kommer hem imorgon och det kommer bli en skön vår!

Mullet

Pssst; Jonas håller på att spara till en frisyr...

... och inte vilken frisyr som helst, utan en Ta-daa:


tisdag 12 januari 2010

Premiär

Premiär på skejtskidorna idag!
För att ha legat i träda inästan 2år och säkerligen inte heller vallade på lika lång tid då gick det förvånansvärt bra och med hyfsad glid. Första varvet runt 2,5:an tog jag i så jag fick blodsmak i munnen, kroppen orkar ganska bra, värre med andningen som ska hinna syresätta hela kroppen, järnsmak i munnen och tryck i bröstet. Flåset är inte på topp, det känns att det var länge sedan pulsen steg pga ansträngning.
Andra varvet tog jag det lite lugnare, skönt att röra på sig och njuta av aprilväder mitt i januari. Sol och på gränsen till plusgrader.

Sedan, lunch och kaffesällskap, vila på soffan med minstingen, blåbärspankaka till middag, lyckat sänggående för den lilla (den stora ligger fortfarande och babblar) röja, dammsuga, plocka undan dagen.
Ger en viss tillfredställelse att få det undanstökat och fint inför morgonen.

Nu en kopp välling och en ostmacka. Strax spikmatta.

söndag 10 januari 2010

Badis


Lust

Bäst att passa på med inläggen nu när Macen är hemma.

Jag har fått lusten tillbaka!
Att träna!
Jag är så glad!

Igår tog jag turskidorna och packade Mattis i pulkan och skidade runt korta spåret. Det gick inte fortast eller med bästa tekniken, men så blir det inte heller med vallnigsfritt och en ryckande pulka bakom sig, men jag fick skidlust! Jag tänkte nästan dra på skejtskidorna och ta ett varv till när jag kom hem, men hejdade mig. Soffan kallade istället.

Idag var vi på badis med det stora barnet medans det lilla sov. Jag hetssimmade 8 längder och var helt slut, men det kändes kul! Trots badet och bastu efteråt drog jag mig inte för att dra på tajtsen och småjoggade ner till förorten för middag som vi var bjudna på. Det kändes också bra! Passade också på att prova min julklapp Nike+ sensor. Tyvärr funkade den inte så bra eftersom den vid träningens slut visade att jag tagit mig 0,57km på 24min när det i själva verket var 4km. Måste nog läsa bruksanvisningen lite bättre inför nästa pass.
Längtar redan!

lördag 9 januari 2010

Planer för våren

Kan man hinna med allt detta under våren (eller vår-vintern för de som vill kalla det så)

  • Gränsen minst ett par gånger
  • Katterjåkk under påsken
  • Luleå och hälsa på annan barnledig fd arbetskompis
  • Kåbdalisupprepning från ifjol
  • Hedenäsetbesök
  • Några mil på längdskidor
  • Östersundtripp
  • Dundretåkning innan Jonas lämnar Aitik
  • Hyttetur i Norge
  • Någon topptur om det finns ork i benen

Vi börjar väl idag med att dra till Loussabacken, alltid något!

fredag 8 januari 2010

Randig far och son



MTV-städning

OK allt för den trogna lläsarskaran, ett till inlägg på den döende pc:n

Hade glömt fenomenet med att umgås med MTV som jag gjorde i tonåren (när vi äntligen fick kabel-TV)
Just nuMTV-städar jag oc Mattis. Spotify i all ära, men inget slår MTV i bakgrunden till vardagssyssorna. Man tas tillbaka till 90-talet,kom hem från skolan och slog på tv:n och kollade/lyssnade på VJ:s som presenterade låtar man hoppades få dansa (tryckare) till på Arran på fredag.

Härligt!
Tom fredagsstädningen blir utärdlig!

Tjing tjong!

onsdag 6 januari 2010

Jaggerupp

Tänkte skriva ett inlägg om nånting, men jag ger upp direkt.

Familjens egna datormissbrukare har varit i farten igen och nu talar jag inte om Jonas, utan om dottern. Hennes nya passion är att pilla bort tangenter från tangentbordet, så nu är B och - borta, H och G fungerar knappt. Det kan jag leva med, men att tvingas använda pekfingret relativt distinkt på mellanslagsknappen varje gång, det går bara inte att leva och skriva med!

På återseende när jag har en Mac i mina händer, alternativt bloggar från Iphonen, alternativt har pensionerat Pc:n (lämnat den till demolering i leksakslådan) och skaffat mig en egen Mac...

tisdag 5 januari 2010

Ny dans ny chans

Åååå vad dålig jag är!

Nästan en månad sedan senaste inlägget!
Bättring lovas, faktiskt ett av mina nyårslöften...

Men inte nu, lilla barnet håller på att krypa ur sängen så jag måste gå, men
bättring lovas som sagt!

(och nu märker jag att tangenterna på tangentbordet är borttagna och ditsatta fel, inte undra på att jag skrev ö istället för ä när jag tittar på tangenterna. Alltså, kolla inte på tangenterna, bara skriv!)