måndag 5 maj 2008

Eftersnack

Detta har hänt:

5 maj ca kl.01:
Lilla nya vännen Lundgren-Franz gjorde entré i natt.
8 veckor för tidigt kom han, men mår bara bra!

Valborg: Njutit av kaffemorgon i stugan, ammning på varm bro, krattat löv, god, trevlig, kvällssolig middag på Djupviken.

1 Maj: Firandet av Jonas 30-år gick av stapeln lite i förskott på hans 29år&361dagars-dag. Grillning i stugan tillsammans med familj, vänner och en hel flock leksugna hundar. Den egna hunden lessnade på upptågen och gick in och lade sig på bädden framåt middagstid. Paketutdelning till jubilaren i form av en tavla från http://www.houseofmendi.com/ var uppskattat.

2 Maj: Ärenden i city, fixat sparande och försäkringar (nu kan jag allt om fonder och börsen, ask me!), middag hos farfar. Såg en spelande tjädertupp på vägen till stugan.

3 Maj: Loppis i Arcus med faster och Ludde. Målet var en bärsele och spjälskydd och dit nådde vi tillsammans med en orange skrivbordslampa och John Bauers sagobok. Farmor barnvaktade sovande bäbis under tiden.

4 Maj: Själva födelsedagen! Stackars nyblivna 30-åringen glömdes nästan bort då firandet redan var avklarat i förskott. Vi fick i allafall en god ute-grill-lunch hos Mats, Carro och Ville i Luleå. Sedan en tur till farmorsfar och farmorsmor i Bälinge. Där bjöds det på mera mat, sol och spöregn på altanen.

Idag: Hemfärd i tidig morgon. Lämnade Jonas i Vuollerim och stannade till i Gällivare på brunch hos Annika. På Annikas köksgolv premiär-rullade Eli från rygg till mage två gånger! Höll på att köra av vägen när nyheten om Emmas och Tonis kvicka förlossning nådde mig via telefon av den nyblivna fastern. Fastern som själv är höggravid och var beräknad till idag, men misströstar och tror det blir femtionde maj istället för femte.

Kaosartat här i hemmet när 1-veckas packning ska packas upp, tvättas, sorteras, stuvas, plockas... Kört 2 maskiner, vikt tygblöjor, men orkar faktiskt inte mer idag trots liten tupplur på soffan under eftermiddagen.

Imorgon kommer mormor och morfar hit, får ta tag i stöket då när det finns barnvaktshjälp.


Inga kommentarer: